fredag 28 oktober 2011

White – Curse of the Melody (2011)Pink Dolls är en tjejgrupp i Sydkorea som inte lyckas slå igenom. När de flyttar till nya lokaler hittar de ett videoband med tidigare okänd låt på som deras manager beslutar att stjäla till tjejerna.
Efter att de framfört sången blir de omedelbart kända. Däremot uppstår slitningar mellan tjejerna när de tävlar om vem som ska vara gruppens frontfigur. Snart börjar de en efter en falla offer för otrevliga olyckor.

Vid det här laget har det kommit många asiatiska skräckfilmer med mörkhåriga spöken som slemmar runt på väggar, tak och i tv-apparater. Den här spökfilmen är helt nytänkande! Med sitt vithåriga spöke som bara krälar på golvet...

Man har sett hela spök-temat femtioelva gånger. Det som skiljer den här filmen från de andra är väl att man får en liten inblick i musikvärlden, men är man inte det minsta införstådd med den Sydkoreanska kulturen kring pojk- och tjejband kan den nog lätt te sig som väldigt underligt. Men det är ju inte filmskaparnas fel då de i första hand inriktar sig på den asiatiska publiken.

Inte så skrämmande film men vill man ha ett litet spökmysterium till tonerna av Koreansk pop är den helt rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar