onsdag 26 oktober 2011

The Abandoned (2006)


Marie Jones är adopterad och 40 år gammal får hon veta vem hennes mor var. Hon reser ensam till bondgården i Ryssland som föräldrarna ägde för att få veta mer om sitt ursprung.

Den här filmen har dubbelgångarezombies, svin, spöken och språkbegåvade ryssar. Ta hennes far till exempel; han var en rysk bonde som dog på 60-talet och kunde tala utmärkt engelska. Tur det, annars hade ju hans spökes tjatande om familj gått Marie helt förbi. Tag line är ”Death never runs out of time”. Ja, han verkar ju ha ägnat sin tid som död åt språkstudier.
Dålig film, okej skådespelare, en plot som kunde varit bättre genomförd. Ja, det är spöken, ja det är lite blod och ett äckligt gammalt hus men jag höll på att somna av uttråkning. Slutet fick mig faktiskt att skratta lite. Ett uppgivet skratt.

2 kommentarer:

  1. Ryssland med sin mörka folklore känns som det ju annars vore perfekt skådeplats för en massa rysare. Mer rysk skräck till folket? Gärna bra också då.

    Snyggt omslag på filmen iaf.

    SvaraRadera
  2. Det är nackdelen med flera filmer; de är verkligt skräp men har omslag som lurar in en och får en att bli intresserad. Ondska.

    SvaraRadera