fredag 21 oktober 2011

The Last Exorcism (2010)


Pastor Cotton Markus har länge predikat och utfört exorcismer. Efter att ha blivit förälder börjar han tvivla på sin egen gudstro och när han får höra om en pojke som dött under en exorcism vill han genom att filma en dokumentär hjälpa andra barn från att möta samma öde. Han berättar för kameran att hans exorcismer bara är på låtsas, men att folk behöver tro för att kunna gå vidare i sitt liv.
Han tar med sig det lilla filmteamet till en familj ute på landet bestående av en far, sonen Caleb och dottern Nell. Fadern tror att Nell är besatt. Cotton behandlar fallet som han gjort vid alla tidigare exorcismer och låtsas fördriva en demon från flickan. Han visar innan för kameran hur han riggar rummet med specialeffekter för att upplevelsen ska bli trovärdig. Efteråt lämnar Cotton och filmteamet gården och allt verkar frid och fröjd. Tills Nell dyker upp på deras motell mitt i natten.


The last exorcism får en att undra ända till slutet ifall Nell verkligen är besatt eller inte. Skådespelerskan Ashley Bell ger ett trovärdigt intryck som naiv och söt 16-åring som sedan förvandlas till en skrikande, skitig och blodig ung dam.
Jag kände medan jag såg filmen att oavsett om den skulle ha ett övernaturligt element eller inte så var den ändå intressant. Nells far är sådär obehagligt religiös efter sin frus bortgång och man vill att pastorn ska lyckas hjälpa familjen på mer än ett sätt för de är alla tre så tydligt skadade.

Plus i kanten för den episka stående bryggan.

1 kommentar:

  1. Rolig blogg.
    Vad som vore ytterligare en service vore en länk direkt till imdb i texten.

    Nu ska jag se Splinter :)

    SvaraRadera