söndag 16 oktober 2011

Dark Floors (2008)Bens dotter Sarah lider av vad som verkar vara autism. Han är missnöjd med läkarnas behandling av henne och bestämmer sig för att ta henne hem från sjukhuset. Sarahs sköterska Emily försöker övertala honom att stanna och de tre åker nedåt i samma hiss. De tar sig däremot bara en våning innan hissen stannar och de är fast i den tillsammans med Jon, gamle Tobias och väktaren Rick.
Tobias får ett anfall och dör men Emily lyckas få liv i honom igen. Strax därefter börjar hissen röra på sig, men den åker inte till entrén utan en våning under den dom startade ifrån.
De kliver ur hissen och finner att våningen är helt tom. De antar att det varit en brandövning men Rick får inte tag i någon annan. När de dessutom hittar en död kvinna med ögonen utklösta inser de att något är allvarligt fel. Nu börjar deras flykt ut ur sjukhuset. För varje våning de tar sig ned blir miljön skitigare och döda kroppar börjar dyka upp i korridorerna. De stöter även på........... Lordi... Skrik-lordi, Bit-lordi, Päls-lordi, Väggkrossar-lordi, Sand-låde..förlåt.. lordi och Mr Lordi himself.... Filmens undertitel är nämligen ”The Lordi motion picture.” Av någon mystisk anledning man aldrig får veta så verkar Lordimonstren vilja ha Sarah. Ben vill inte lämna ifrån sig sin dotter men han väljer ändå vid ett tillfället att lämna henne ensam med affärsmannen Jon som tydligt inte skulle ha något emot att välja sitt liv över flickans. Naturligtvis försöker han mata flickan till Lordimonstren men det är bara Ben som kan göra det så istället blir han Lordi-lunch.
Flykten fortsätter nedåt och Lordi mumsar på folk med jämna mellanrum. Ben och Emily märker att tiden har stannat fastän de verkar röra sig baklänges i den. Låter det intressant? Det är det inte. Det här är nog årtiondets sämsta film. Inte för att de inte försökt utan bara för att Lordi är med. Miljön är läskig men Lordis närvaro gör det hela skrattretande och löjligt. Deras kostymer är inte det minsta skräckinjagande och får mig bara att längta efter gamla hederliga Cenobiter som skulle gjort så själva byggnaden de var i sket ned sig.

Jag vill inte bara ha tillbaka de 85 minuterna av mitt liv, jag vill dessutom ha 85 minuter till som kompensation för att jag satt och såg eländet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar