tisdag 18 oktober 2011

Heartless (2009)Jamie Morgan har alltid levt tillbakadragen på grund av ett stort, hjärtformat födelsemärke i ansiktet. Han har dock sin familj som älskar honom, men när hans mamma blir brutalt mördad av demoner faller hans värld samman.
Jaimes högsta önskan är – förutom att få tillbaka sin döde far – att få träffa någon att älska, som älskar honom tillbaka. Men han är övertygad om att hans födelsemärke gör detta omöjligt. När han får chansen att bli av med sitt ”handikapp” tar han den, trots att han vet att han ingår ett avtal med djävulen. Snart kräver avtalet att han dödar en ung man och Jaime måste välja mellan att själv torteras, eller ta en annan persons liv.

Jag brukar ju inte spoila slutet och tänker väl inte göra det direkt nu heller, men jag vill säga att filmen har en twist som varken är oväntad eller ovanlig. Men det gör inte filmen dålig för det, utan jag kände att det var helt logiskt att filmen hade den vändningen.

Lite saker finns det nog att gnälla om, som att födelsemärket varken ser ut som ett hjärta eller är särskilt äckligt. Sedan så har en gängledare blivit av med sin hand och ersatt den med... inte en klo eller ett avsågat hagelgevär eller ens en motorsåg utan.... en antik, vass, kort tentakelsak med tre blad. Låter det tufft? Det är det inte. Det ser riktigt töntigt ut när han ska försöka slåss med den.
Men alla de sakerna hade jag överseende med för filmen var bra och intressant ändå.
Den har en lågmäld och gripande känsla trots dess övernaturliga element och en del rätt äckliga scener.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar