tisdag 28 februari 2012

Joss Whedon - Det rör på sigJoss Whedon som bland annat ligger bakom Buffy the vampire slayer, Angel, Firefly och Dollhouse har slagit sina påsar ihop med Drew Goddard som tidigare skrivit bland annat några avsnitt i Buffy, Angel och Lost. Han skrev även Cloverfield.
Tillsammans har de skapat filmen The cabin in the woods som handlar om fem vänner som åker till en avlägsen stuga i skogen där dåliga saker händer dem. Har vi sett det förut? Japp, inget snack om saken. Stugor i skogen har nog alla skräckfantaster lärt sig är dåliga för hälsan. 


Vad är det då som berättigar Whedon och Goddard att skapa ännu en stugfilm? Ja, de utlovar ”a mind blowing horror film that turns the genre inside out”. Det man får se i trailern visar ju faktiskt att det verkar hända en hel del saker utöver det vanliga. Eftersom jag gått och väntat sedan Finska vinterkriget på att Joss Whedon ska klämma ur sig något nytt ser jag fram emot The Cabin in the woods. Och hoppas den är bra. Och att den kommer till Sverige. Premiär i USA är 13 april.

Jag hoppas att han efter The Avengers, Much ado about nothing och In your eyes kan skapa ännu en episk TV-serie. Eller kanske en Dr. Horrible's Sing-Along Blog 2. Helst båda delarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar