måndag 20 februari 2012

Tucker & Dale vs Evil (2010)


Tucker och Dale besöker för första gången deras semesterhem uppe bland bergen. De tror att de i lugn och ro ska få restaurera kåken men deras planer omkullkastas när ett gäng collegeungdomar anfaller.

Varför anfaller då dessa ungdomar? Jo, det är nämligen så att Tucker och Dale ser ut som stereotypiska hillbillies, kör en stereotypisk hillbilly-bil och äger ett stereotypiskt hillbilly-hus. När de två räddar Allison från att drunkna tror hennes vänner att de i sann hillbilly-anda har kidnappat henne och ska impregnera henne med sin hillbilly-säd alternativt kannibalisera henne. 


 
Så är ju då inte fallet eftersom Tucker och Dale faktiskt är trevliga killar. Medan Dale och Allison lär känna varandra smider hennes vänner planer för att befria henne. Tyvärr har dessa ungdomar otur när de försöker navigera i vildmarken och råkar dö lite här och där. De som ännu inte lyckats spetsa sig själv på träd etc är övertygade om att Tucker och Dale ligger bakom dödsfallen och startar öppet krig mot dem. Tucker och Dale måste nu försvara sig mot storstadens fasor – collegeungdomar.

Tucker & Dale vs Evil är en helt hysteriskt rolig film med bra specialeffekter och en totalt knäpp men ändå fungerande plot. Den innehåller en del blod och gore så är man inte ute efter skräck-aspekten utan bara vill ha en komedi får man leta vidare. Om man som jag uppskattar en bra skräck-komedi bör man se den idag. Nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar