torsdag 16 februari 2012

Remakes del 1


Nu härjas det fritt bland gamla (och nya) filmer och remakes sprutar fram till höger och vänster som ett dagisbarns aldrig sinande snor.

 
Night of the Living Dead


Filmen släpptes 1968 och sedan dess har det gjorts ett antal remakes, och även flera färgläggningar av originalet. Om ryktena stämmer så är det dags för ännu några nytolkningar av den gamla klassikern. Jag såg remaken från 1990 och var inte speciellt imponerad. Det återstår att se om något framtida projekt med namnet Night of the Living Dead kommer att vara värt att titta på. Att bena ut vad som är vad av de kommande filmerna är som att försöka klia sig själv på ryggen med stortån. Frågan är om man ens orkar bry sig då vem som helst verkar få göra vad som helst med just Night of the Living Dead. Kanske har det att göra med att någon (här skiljer sig åsikterna om vem) glömde att placera ett copyright-märke på rätt ställe så ingen fick rättigheter till filmen. I år verkar i alla fall tre olika filmer med Night of the Living Dead i titeln vara på gång. Det verkar vara svårt att komma på något originellt nu för tiden.


Fåglarna 


Fåglarna från 1963 är en film jag själv inte har speciellt starka band till så här kan jag tänka mig att se en remake utan att känna mig smutsig. Däremot ska jag nog försöka få min kära mor att se den då hon såg originalet på bio och faktiskt kan relatera till den på rätt sätt. Att hon idag avskyr skräckfilmer och vägrar se dem är en nackdel men jag får fundera ut något sätt att övertala henne. Remaken är tänkt att släppas under 2013.

The Orphanage


Det spanska originalet är från 2007 och känns för mig helt åt helvete för ny för att ens fundera på en remake. Men å andra sidan så är det Amerika vi talar om här och de verkar ju ha ett himla problem att läsa undertexter. Guillermo del Toro som producerade originalet ska även producera remaken och vara med och skriva manuset. Om det berättigar en amerikansk version bara för att han lägger ett finger på den återstår att se under 2013.


2 kommentarer:

 1. Hej och tack för en bra blogg.
  Jag har aldrig följt en blogg men kommer nog att göra mitt bästa över att försöka läsa och titta in här så ofta jag kan.

  Jag tycker om att se skräckfilmer själv men inte för mig själv då jag har en paranoid känsla och närvarenhet efter filmen. Detta beror ju på vilken film det är såklart. En dålig skräck kan jag se själv utan bli rädd efterråt men vem vill se det :)

  Fortsätt med det du gör.

  MvH
  Jonny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket!

   Jag är nog lite som dig - dålig skräck kan jag se själv men de som verkligen berör och skrämmer skiten ur en ser jag helst med sällskap. Som tur är gillar min familj också skräckfilm.

   Radera