tisdag 21 februari 2012

Sommar, sol och död


Vintern är lång och jag börjar bli less. Jag längtar efter sommaren och att få bada i sjöar och hav. Det fick mig att tänka på något jag såg när jag var liten.Under 80-talet samarbetade Stephen King och George A. Romero och skrev ihop några små skräckhistorier som samlades under namnet Creepshow (1983) och Creepshow 2 (1987). Romero regisserade även den första.Som tonåring snubblade jag över dessa och speciellt en historia satte sina spår; The Raft från Creepshow 2.
Ung som jag var med livlig fantasi kunde jag lätt föreställa mig konstiga oljefläckar som åt allt i sin väg. Närmsta sjö som vi brukade åka och bada i hade naturligtvis också en flytbrygga. Naturligtvis förstod jag ju att det inte skulle komma en oljefläck och äta upp mig men ibland kröp ”tänk om” in i huvudet på en och den där ilningen av skräck gick igenom kroppen varpå man snabbt fick simma in till land. Idag tror jag ännu mindre på oljefläckar med medvetande men fortfarande kan ett litet tvivel dyka upp. Jag älskar ändå att bada, konstigt nog. Däremot synar jag sjöarna noga innan jag tar mig ett dopp.För övrigt så såg jag om både Creepshow 1 och 2 för några år sedan och de var fortfarande bra. 2006 gjordes en Creepshow 3, däremot hade King eller Romero inget med den att göra. Jag har däremot inte sett den så jag ska inte yttra mig ifall den är bra eller dålig.

3 kommentarer:

 1. Inte oljefläckar, men efter att jag såg någon av fredag den 13:e filmerna när jag var yngre, kommer inte ihåg vilken, men i en så blir någon neddragen i sjön av en ung Jason. Å det har inpräntat sig såpass att jag kan få kalla kårar än idag när jag badar och inte känner bottnen. Men jag älskar att bada så det är ju bara att leva med :p

  SvaraRadera
 2. Trodde att jag var ensam om att känna likadant, jag skrev liknande tankar om just The Raft för något år sedan på min blogg :)
  http://deadmoonnight.blogspot.se/2012/04/creepshow-2-1987.html

  Du har en trevlig sida med kul recensioner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar bloggen :) Jag kollade in din och det är lustigt hur en liten filmsnutt kan färga av sig så mycket på så många.

   Radera