tisdag 22 november 2011

Staunton Hill (2009)


Det är höst 1969 och en grupp ungdomar liftar för att ta sig till Washington D.C. I Virginia tvingas de övernatta på en bondgård. Familjen som äger den är till en början trevliga, om än udda, men snart uppdagas deras sanna avsikter.

Hade det inte stått i början att filmen utspelar sig på slutet av 60-talet hade jag inte förstått det. Kläder och frisyrer känns inte tidstypiska. Det enda som kanske avslöjar tidsepoken är avsaknandet av mobiltelefoner och vissa av karaktärernas åsikter. Fast å andra sidan känns det inte helt främmande att det finns rasistiska idioter än idag.
Det här är en typisk lura-bort-ungdomar-och-slakta-dem film. Fast de har försökt göra den lite intressantare genom att använda sig av en plot som involverar en misslyckad läkarstudent och säljandet av kroppsdelar. Det är mest bara förvirrande och lyckas inte bli bra.
Däremot har filmen några äckliga scener och att gärningsmannen är mentalt efterbliven gör inte saken bättre. Det väger dock inte upp den sega början.

Regissören är Cameron Romero, son till George A. Romero och i filmen nämns Night of the Living Dead. Det är lite kul men samtidigt känns det som att Cameron kanske försöker mjölka pappas kändisskap. Att George sedan satt sitt namn på ett citat på filmens baksida gör kanske inte saken bättre. "That's as scary as it gets." Mja.. kanske var svårt för pappa Romero att vara objektiv för jag har sett filmer som har varit tusen gånger mer skrämmande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar