måndag 21 november 2011

Genvägen (2009)

 

Originaltitel: Snarveien.


Lina och Martin åker från Norge till Sverige för att köpa billig sprit. På väg tillbaka luras de in på en enslig skogsväg där de får punka. De lyckas fixa däcken men flera konstiga händelser leder dem tillslut till ett avskilt beläget hus där bilen slutar fungera. Det är även där deras mardröm börjar på riktigt då de är ofrivilliga stjärnor i en snuff-film.

Senare delen av filmen utspelar sig i ett hus med perfekt layout för ett gammalt hederligt kidnappningsdrama. Källaren är i två våningar – idealiskt för att rymma en man i gimpdräkt och några stackars offer.
Jag måste däremot säga att gimp-mannen inte är filmens mest störande element. Det är polisen. Är han så trevlig och snäll som han verkar eller är han inblandad i brotten?

Trots att jag har svårt för svenska skådespelare så är den här filmen bra. Den är lite väl snäll men den är spännande och väl utförd ändå.

1 kommentar:

  1. Sitter och tittar på den nu.
    Jag reagerade direkt på att polisen drog iväg på ett larm och sedan var tillbaka 10 min senare, och då har han hunnit köra ikapp dem också.
    Och de tycker inte att det är konstigt :O

    SvaraRadera