torsdag 17 november 2011

Faces in the crowd (2011)

 

Anna råkar snubbla över en seriemördare när han anfaller sitt senaste offer. Under hennes flykt faller hon och slår huvudet. När hon vaknar på sjukhuset känner hon inte igen sina närmaste vänner eller sin pojkvän. Hon har drabbats av ansiktsblindhet så trots att hon såg mördaren kan hon inte känna igen honom. Hon måste nu både lära sig leva med sitt handikapp och försöka avslöja mördaren.

Filmen har absolut en intressant idé med en kvinna som inte känner igen personer i sin omgivning. Det faktum att ett ansikte kan ändra karaktär bara hon förlorar det ur sikte och vi får se det hon ser gör att filmen känns lite som skräck trots att det är en thriller. Jag tycker hela den biten var väl genomförd. Däremot kändes resten av filmen lite.. dum. Som om de fick slut på energi efter att ha kommit på att använda sig av sjukdomen. De har dessutom försökt att klämma in en kärlekshistoria och lite tragik plus ett smörigt slut.

Filmen var väl okej men inget jag skulle se om igen.

Om man i en ”who done it”-aktig film kan peka ut mördaren så fort han visar sig så har man misslyckats. Sen borde man kunna komma på ett klatschigare namn på en seriemördare än Tear-Jerked Jack. Snacka om tungtvistare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar