torsdag 6 september 2012

Twixt (2011)

Twixt på IMDb

Val Kilmer spelar Hall Baltimore som desperat försöker hitta inspiration till sin nästa bok då hans fru och hans förläggare är ute efter att mjölka honom på mer pengar. Under en boksigneringstur hamnar han i en småstad där både sheriffen och en mystisk ung kvinna vid namn V drar in honom i ett mordmysterium. Snart blandas drömmar med verklighet och Hall gör sitt bästa för att reda ut vad som är sant och inte samtidigt som han försöker skriva sin berättelse.


Val Kilmer och Ben Chaplin i Twixt


Twixt är producerad, skriven och regisserad av Francis Ford Coppola så det är honom vi har att tacka för denna konstiga historia.
I detta sammanhang använder jag ordet konstigt på ett positivt sätt. Twixt har skräckelement såsom massmördare och vampyrer men den är inte skrämmande. Den är däremot något av ett konstverk visuellt och har ett lugnt, behagligt tempo. Jag gillade hela upplägget med drömmar och verklighet som blandades ihop i en berättelse om en författares sökande efter sin nya bok. Dessutom har Val Kilmer alltid varit en favorit sedan jag såg honom i Willow 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar