fredag 14 september 2012

The Hills Run Red (2009)

The Hills Run Red på IMDb

Enligt rykten är The Hills Run Red den läskigaste film som någonsin gjorts; en 80-tals slasher med deformerade Babyface i huvudrollen. Filmen är dock ett mysterium idag då både filmen och dess skapare – Concannon – är försvunna sedan cirka 20 år tillbaka. Allt som finns kvar är en trailer, några posters och Concannons dotter Alexa. Tyler som är besatt av att hitta Concannon, eller i alla fall filmen, letar upp Alexa och övertalar henne att berätta om filmen och sin far. Alexa bestämmer sig för att hjälpa honom och tillsammans med Serina och Lalo beger de sig till Concannons gamla hus långt ute i skogen. När Tyler väl upptäcker att de är förföljda är det redan för sent... 

Sophie Monk, Tad Hilgenbrink, Janet Montgomery och Alex Wyndham


Blod, bröst och en efterbliven mördare. Har vi hört det förut? Jodå. Men.. jag vill faktiskt påstå att The hills run red gör en egen grej av temat, plus att handlingen gör att det är helt förlåtligt att Babyface är stor, klädd i arbetskläder, bär en mask och har en dålig hårdag. 

Babyface


Introt var riktigt snyggt och fick mig faktiskt att titta bort, något som händer mer och mer sällan ju mer skräckfilm man ser. Sedan segas filmen ned lite grann men även om handlingen inte kommit igång riktigt och våra intet ont anande unga vuxna inte hunnit börja dö än så får man ändå sitt lystmäte för blod stillat. Klipp från den försvunna filmen visas med jämna mellanrum och vi får se diverse olika blodiga scener. På ett sätt får man både ha kvar kakan och äta upp den då huvudpersonerna inte dör men det sprutar ändå tusen liter blod.


Janet Montgomery


Nej, nej. Oroa dig inte. Klart att folk dör, bara inte på en gång. Först ska vi ha lite detektivarbete, lite bröst, lite avgiftning, mer bröst och en resa till redneck-land. Där lugnas det faktiskt ned på bröstfronten men istället börjar våra kära unga vuxna upptäcka att det kanske fanns en anledning till varför The hills run red klassades som den läskigaste filmen någonsin och de får även göra bekantskap med filmens huvudperson – Babyface.


Tack till Warner Bros för recensionsmaterialet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar