fredag 11 maj 2012

Remakes del 7

Hellraiser

Fin Pinhead
Vad jag kunde hitta om remaken av Hellraiser är information från hösten 2011, så det är nog fortfarande ett bra tag kvar innan denna film ser dagens ljus.

Men redan 2007 började det ryktas och pratas om en remake av Hellraiser. Dimension som har rättigheterna har gått igenom en hel hög med potentiella manusförfattare och regissörer. Bland andra Patrick Lussier  och Todd Farmer. De hade ett eget manus med sig och lovade att ryktena om att filmen skulle få 13-års åldersgräns var falska.
Däremot verkade deras mer våldsamma vision om hur filmen skulle vara inte tilltala Dimension och manuset ändrades drastiskt flera gånger. Regissörerna ville ha den episk och mörk för en vuxen publik och sa tillslut att om de inte fick göra filmen som de ville skulle de lämna projektet, vilket de verkar ha gjort.

Tyvärr så finns det en tidsbegränsning på hur länge Dimension får ha rättigheterna och för att förlänga dem klämde de ur sig Hellraiser: Revelations. Det är den nionde filmen i serien och de stressade fram filmen med minimal budget och en skitful Pinhead. 

Skitful Pinhead
 Clive Barker ville framhäva att han inte hade något med den filmen att göra och skrev på Twitter:

Hello,my friends. I want to put on record that the flic out there using the word Hellraiser IS NO FUCKIN' CHILD OF MINE!

I have NOTHING to do with the fuckin' thing. If they claim its from the mind of Clive Barker,it's a lie. It's not even from my butt-hole. ”


Så tillbaka till remaken då – om Dimension någonsin kan komma överrens med sina filmskapare så kanske den blir av. Med tanke på hur eggade de är på att behålla licensen så lär de förr eller senare komma till skott.

Så om vi då drar lärdom av hur Dimension har behandlat Hellraiser-franchisen så kommer en remake att vara barnvänlig, slarvigt gjort med fula specialeffekter och ha Robert Pattinson som Pinhead. Kul.

Bara skitful2 kommentarer:

  1. Haha! Åh vad rolig du är, precis min humor. Blev väldigt besviken över att höra att Cabin in the Woods inte kommer att visas i Luleå =( Har jag tur köper studentföreningen "Philm" in den och visar.

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas de gör det, för jag tror den är riktigt bra. :)

    SvaraRadera