fredag 4 maj 2012

Remakes del 5

The Crow

Brandon Lee
I januari i år skrevs det lite här och där på nätet om att en ny The Crow ska släppas och att filmbolagen slagits färdigt om vem som ska få äran att sätta sitt namn på produktionen. Tydligen vann Relativity över Weinstein och fiskade upp producenter, regissör, manusförfattare etc.

Filmen The Crow från 1994 är ju baserad på serietidningen med samma namn och således inte den första kråkan. Den nya filmen ska tydligen utgå ifrån serietidningen och inte första filmen. Största skillnaden mellan serien och filmen verkar däremot vara hur och var Eric och hans fästmö dör. Plus att Eric inte har något efternamn i serien så Draven kommer från filmatiseringen. Däremot är den första filmen så pass kultförklarad att man bör gå väldigt varsamt fram och verkligen tänka över sina beslut angående filmen.

Men verkar det helt genomtänkt när dessa tre herrar är de som varit på tapeten vad gäller rollen som Eric:

Bradley CooperBradley glimten-i-ögat-jag-försöker-vara-en-bad-boy Cooper.Channing Tatum

Channing jag-tror-jag-är-söt-fast-ändå-manlig Tatum
Mark Wahlberg

Mark världen-är-glad-jag-slutade-rappa-och-dansa Wahlberg
Mark Wahlberg har gjort en hel del bra filmer men känns inte alla tre skådisar lite för gamla? Jag har alltid tänkt mig Eric som yngre än 30. Channing är 32 nu, Bradley är 37 och Mark är 41. Visst att Hollywood har en förkärlek för att låta äldre spela mycket yngre än vad de är, men här tycker jag ändå man kan försöka hitta någon lite mer trovärdig åldersmässigt.

Det är mycket som inte är fastställt och rykten florerar så det ska bli intressant att se vad som kommer ur det här. Däremot tycker jag faktiskt inte att en ny The Crow behövs. Originalet duger fint än idag. 


2 kommentarer:

  1. Det blir säkert den värdelösa Shia "nonononono" LaBeouf som får rollen...

    SvaraRadera
  2. Som James O'barr måste kommit att ångra den dag han sålde rättigheterna till sin underbara serie... :-/
    The Crow: Wicked Prayer gjorde mig helt vansinnig!!

    SvaraRadera