tisdag 17 april 2012

Live Animals (2008)


Ett gäng med collegeungdomar festar i ett hus som verkar vara ljudisolerat för när de blir överfallna och försöker varna varandra genom att banka på fönster och skrika så hörs det inte. Detta kombinerat med att de inte kan slå ner eller springa ifrån EN bastant, långsam man leder till att de alla antingen dör eller blir kidnappade. De vaknar sedan upp i ett stall. Deras fångvaktare har över åren förfinat konsten att använda hästtillbehör för att plåga människor.

 Ny, bättre skådis sökes.

För att vara en lågbudgetfilm är den inte dåligt utförd, men den kan inte tävla med de mer kladdiga och äckliga kidnappnings- och tortyrfilmerna. Nästan alla scener där något skärs av, dras ut etc så filmas det inte. Jag får väl själv inte ut så mycket av att se tungor uttdragna, men jag anser att om man ska gå upp emot filmer som Saw, Hostel etc så krävs det mer än bara en flaska med sirapsblod att skvätta på en vägg. 

Sämsta galningen i en film någonsin.

Men.. för att vara en lågbudgetfilm är den snygg och skitig på ett autentiskt sätt. Det som förstör mest för filmen är skådespelarprestationerna. Aldrig förr har jag sett en film utan en enda människa som kan skådespela i alla fall lite. Sedan går halva filmen ut på att kvinnor sliter i kedjor och skriker. Och skriker. Och skriker. Onämnbara saker görs med dem som man inte får se, sedan skriker de lite mer. Deras kidnappare strutsar runt och kväker om att bryta ner dem men det enda han lyckas göra är att få dem att skrika... igen. Man bryr sig inte om karaktärerna och twisten de försöker sig på för att krydda handlingen lämnar ingen förvånad. Kort sagt – bra utförd rent visuellt (lite bristande gore, men om man ser till att det är en lågbudgetfilm så kan man svälja det) men handlingen har logikluckor och skådespelarna behöver ersättas.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar