torsdag 19 april 2012

BiolotterietIgår kväll var det dags för det första biobesöket på länge. Iron Sky var filmen som hedrades av min närvaro. Däremot var det några riktiga spån som också bestämt sig för att kravla sig ut ur sina hålor just ikväll. 
Först ut var tjejen bakom oss;

Tjej (glad röst): "Asså jag vet inte ens vad det här är för film. Det är en sån där killfilm va?"

Jaha tänker jag. Killfilm? Shit, jag glömde lämna brösten hemma, tänk om någon av dessa killar upptäcker att det sitter en kvinna ibland dem.
Sedan avbröts mina tankegångar då tjejen vägrade hålla käft och satt och babblade om absolut ingenting under alla trailers. Ja, jag vill se trailers och tycker att folk kan knipa igen och titta de med.

Tjej: "Asså jag behöver ju inte stänga av telefonen, jag her den på ljudlös bara."
Kille: "Då stör du fortfarande de med hörapparat."
Tjej: "Äsch, det är väl ingen här inne som är döv. Eller, de borde typ kolla det innan filmen börjar så man vet om man behöver stänga av telefonen eller inte."
Kille: "Men hur svårt är det att stänga av telefonen? Fast jag har den ju på flygplansläge."
Tjej: "Aaaa, då gör jag så jag med."

Så, den här tjejen tycker alltså att någon ska komma in och be alla med hörapparat att räcka upp handen så hon inte behöver slå av sin mobil. Eller kanske hon tycker att de ska få en skylt att bära runt halsen när de får sin biljett riven vid ingången. Jag tror att majoriteten av mänskligheten tycker att hon kan tappa sin mobil ner i ett träsk med bajs för att aldrig återse den igen.

När filmen började var hon tack och lov tyst.
Däremot hade en av salongens alla killar märkt att jag ju faktiskt var av kvinnligt kön och försökte driva bort mig med en autentisk jag-har-aldrig-haft-sex-och-bor-i-mammas-källare-lukt. Som tur var hade jag godis jag kunde tugga lite på och sedan hålla under näsan för att hålla stanken borta.  Medan tjejen faktiskt höll tyst under filmen så slutade luktgubben aldrig att försöka stinka bort mig. Men skam den som ger sig. Jag höll ut och lyckades faktiskt njuta av filmen trots att jag drog en nitlott vad gäller medbesökare i biosalongen.

18 kommentarer:

 1. Tur hon höll truten under filmen då. Själv blev jag "bländad" av ett pucko, som skulle kolla sina sms hela tiden. Ja det var en hon, som satt snett framför mig....Hade det varit en kille, hade han fått ett nyp i örat av mig....
  Kan man inte slita sig från sin snuttefilt en timme?

  Iron Sky blir det kolla till helgen! Kul att du gillade filmen iallafall... :-)

  //Mathias

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört fler än dig klaga på folk som sitter och sms'ar på bion. Är det så pass viktigt för dem att folk ska kunna nå dem behöver man faktiskt inte gå på bio, då kan man stanna hemma med sin älskade mobil.

   Radera
 2. Jag som är bioälskare går minst en gång i månaden men visste faktiskt inte att mobiltelefoner på ljudlös stör de med hörapparat. Är det verkligen sant? Borde inte man informera om detta på fler ställen då och framför allt innan filmerna? De infofilmer jag sett nämner inget om detta, utan har fokuserat på att prata i telefon och skicka sms stör andra under visningen. Jag har alltid telefonen på ljudlös nämligen.

  Får väl börja med att stänga av den istället då. Men jag stänger ALDRIG av min telefon. Har gjort det kanske två gånger senaste året utan att någon klagat och då har ändå min svärfar hörapparat.

  Jag läste förresten att man i Ryssland på vissa bios har utrustning som stör ut alla mobiltelefoner för att ingen stänger av dem där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag länkar till Janne Fantastic som även han hade en förälder med hörapparat. http://jannefantastic.blogg.se/2011/june/sf-snalla-gor-sa-har.html

   Sedan har jag själv varit med om att personal kommit in innan filmen och hälsat alla välkomna och bett oss att stänga av mobiltelefonen, inte bara sätta den på ljudlös, då det stör de med hörapparat. Jag kan säkert tänka mig att olika modeller och olika åldrar på hörapparater kan påverka graden av störning osv. Jag är ingen expert på ämnet, så helt säker kan jag inte vara. Däremot vet jag att det är extremt ohyfsat och fult att inte respektera att folk betalat dyra pengar för att få se en film utan störningsmoment från medtittare, bara för att de av någon anledning inte kan vara onåbara i en och en halv timme. Så jag tar det säkra före det osäkra och stänger av telefonen om jag inte rent av lämnat den hemma.

   Däremot kan man väl vara tacksam för att vi Svenskar i alla fall inte är lika respektlösa som Ryssarna. :)

   Radera
 3. Väldigt intressant inlägg du hade om biolotteriet, och väldigt rolig. Jag sitter och skrattar högt för mig själv när jag läser detta och känner igen precis det du skriver. Klockrent inlägg!

  SvaraRadera
 4. Tyvärr finns det allt för många spån här i världen så vi har nog alla råkat ut för dem någon gång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur var filmen annars? är själv tveksam till att gå och se den..

   Radera
  2. Jag tyckte den var riktigt underhållande, rolig och fånig på ett bra sätt.

   Radera
 5. Ibland kan man dra riktiga nitlotter ja, tack och lov så har jag lärt mig att brottas med min egna svenskhet till den grad att jag faktiskt säger ifrån om någon stör mig för mycket. Lyckades faktiskt få en hel salong att sätta sig ner vid "vi-stoppar-in-den-här-avslutningsscenen-i-mitten-av-eftertexterna-det-blir-asbra" rise of the planet of the apes :D

  Tyckte för övrigt Iron Sky var riktigt bra. Hade peppat ganska mycket inför den, heja nordisk filmindustri osv, knepet var väl att inte ha för höga förväntningar, samt inse att det faktiskt var en B-film. Om bara Sverige kunde inse att man faktiskt kan göra sånnahär filmer också, och inte bara kriminalare, dramor och komedier som inte är roliga (Sean Banan).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar faktiskt vilja sitta kvar tills eftertexterna rullat för mer än en gång har det ju hänt att det är någon avslutande scen mitt i eller efter. Fantastiskt att du fick en hel salong att lyssna, annars brukar man ju få ställa sig upp och släppa förbi alla som har eld i baken så fort första bokstaven i eftertexterna kommer upp.

   Jag håller absolut med om att Svensk film inte är bra. Det är bara dåligt återanvändande av samma teman och samma skådisar.

   Radera
 6. Jag får väl tipsa om en film som visar hur den här typen av biobesökare borde behandlas. Har ni inte sett den så se "God Bless America": http://www.moviezine.se/artikel/9361-trailer-till-god-bless-america

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, verkar rätt kul.

   Radera
 7. Kanske inte den lustigaste bioupplevelsen, men jag måste ändå säga att med dagens mått var det i trevligaste laget.

  Jag har varit med om betydligt värre!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, nog hade det kunnat vara värre. :)

   Radera
 8. Jäkligt tråkigt. Tycker det allt som oftast brukar vara ett par spån eller tre varje gång man går på bio. I annat fall så var ju Iron Sky en förbaskat bra film om inte annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag ångrar inte att jag gick. Trots bimbos och stinkers.

   Radera
 9. Undrar om det var samma tjej som under första scenen i AvP2 säger "Är det där en Alien?"

  Var irriterad på småtjejer i tordags som hade 10 minuter lång fnitter attack under Hunger games... Har alrig blivit så störd under bio som jag blivit efter min flytt till Norrland. Är alltid nån jävel som sparkar på sätet, ibland hela filmen.

  SvaraRadera
 10. Hahaha, ibland måste man bara älska folks dumhet.

  Däremot är det ju sjukt störande med ungar på bio. Jag försöker undvika dem så gott det går. :)

  SvaraRadera