fredag 20 april 2012

The Cabin in the woods till Sverige?Jag har tidigare nämnt att Joss Whedons The Cabin in the Woods hade premiär i USA i april och att jag såg fram emot filmen. När det så började bli dags för premiär i Sverige togs filmen plötsligt bort från biomarknaden här hemma. Varför? Ja säg det. Distributören Noble Entertainment gick ut med att den skulle släppas direkt på dvd/Blu-ray/Vod i augusti. Jag har varit grymt besviken och försökt få någon slags klarhet i varför de valt att inte visa en film som bevisligen gått bra i andra länder. Folk har klagat på deras facebook-sida bland annat och tydligen har det hjälpt (eller så insåg de själva att filmen faktiskt har STOR chans att spela in multum med pengar). Idag skrev de:

"Vi har lyssnat på er! THE CABIN IN THE WOODS får biopremiär den 18 maj! Hjälp oss nu att sprida världens bästa skräckkomedi!"

Jag tänker däremot inte ropa hej än eftersom det fortfarande är oklart i vilka städer den kommer att visas. Jag bor i Norrland och det är sällan vi prioriteras för någonting så mina förhoppningar är inte höga.

Men men, det är ju ett steg i rätt riktning i alla fall. Det är väl bara att hålla tummarna.

4 kommentarer:

  1. Jag blev först glad sedan orolig att den inte ska komma till Norrland. Skulle inte vara första gången något stämplas som "smalfilm" och sedan bara visas i Stockholm eller Göteborg.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag försöker än så länge förtränga att jag kanske inte kommer att få se den på bio.

    SvaraRadera
  3. Har längtat efter fredag sen jag såg att den skulle komma på bio då, bara för att precis upptäcka att den inte visas i örebro där jag bor... skit.

    SvaraRadera