fredag 16 mars 2012

The Resident (2011)


Juliet letar ny lägenhet efter att hennes pojkvän varit otrogen. Hon anser sig ha otrolig tur när hon får tag i en enorm hyresrätt med en billig månadshyra. Vad hon inte vet är att hyresvärden och ägaren av huset – Max - redan format en besatthet av henne och manipulerar henne till att flytta in.
I början är allt perfekt, Juliet börjar till och med utveckla känslor för den sympatiske Max, men hon kan inte komma över sitt ex. Något Max inte tycker om.


The Resident är en thriller utan något övernaturligt inslag men den lyckas med att förmedla en obehaglig stämning, fast bara tack vare Jeffrey Dean Morgan som Max och huset som filmen utspelar sig mest i. Hillary Swank gör en av sina mer platta och intetsägande roller medan Jeffrey går från att vara en svärmorsdröm till ett äckel som ligger under sängen och suger på Juliets intet ont anande fingrar. Stora hus med hemliga gångar har alltid fascinerat mig så det var en extra bonus för mig att byggnaden var obehaglig med sina dolda titthål och gömda gångar.
The Resident tror jag är en film som kan tilltala de som inte gillar skräck men ändå tycker om att ha något att rysa åt. Den är alltså rumsren men lagomt obehaglig och spännande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar