lördag 10 mars 2012

The Baby's Room (2006)

 

I denna Spanska film har Juan och Sonia har nyss köpt ett hus i stadens finare kvarter. Huset behöver renoveras men de ser fram emot att bygga sig ett hem åt varandra och deras lilla dotter. Juans syster besöker dem och lämnar några begagnade bäbissaker, bland annat en babymonitor som de provar samma natt. De vaknar av att de hör röster i bäbisens rum men när de skyndar sig dit är det ingen där. De ringer polisen och installerar larm i huset men känslan att de har ovälkommet sällskap i huset försvinner inte.


Jag hoppade till några gånger under filmen men annars satt man mest och funderade på om allt stod rätt till i huvudet på pappan. Sonia som också upplever att någon är i barnets rum första natten lugnar sedan ner sig och går vidare medan Juan blir helt manisk. Så manisk att Sonia tar bäbisen och flyttar. Juan köper bäbisövervakningskameror för en förmögenhet och installerar dem i huset. Han märker att saker händer, men de uppfattas bara av kameror, inte av hans eget öga. Efter lite råd från en excentrisk expert på andra dimensioner och spökerier tror sig Juan ha löst problemet och hans fru kommer hem. När han till sin fasa upptäcker att de fortfarande är i fara och ska rädda bäbisen som ligger uppe på sitt rum tror Sonia att han tappat förståndet helt och ett slagsmål bryter ut, komplett med knytnävar, armbågar och en kniv. Jag ska inte berätta vad som händer sen men jag kan säga att Sonia var förvånansvärt lugn efter att ha fått några käftsmällar och blivit inkastad i en vägg eller två.

The Baby's Room är en annorlunda spökfilm om ett hemsökt hus med en helt okej stämning filmen igenom. Det som störde mig var huvudkaraktärens svettiga besatthet. En hel del otrevliga saker hade nog kunnat undvikas om han bara valt att flytta med familjen.


The Baby's Room ingick ursprungligen i en samlingsvolym – 6 films to keep you awake - med sex skräckfilmer som gjordes för Spansk TV. Själv äger jag bara The Baby's room som en fristående dvd, men skulle jag snubbla över de andra i serien skulle jag se dem.

2 kommentarer: