söndag 29 januari 2012

Rest Stop (2006)


Nicole och Jess är på väg från Texas till Kalifornien där de ska starta ett nytt liv tillsammans. Deras planer grusas när Nic vägrar kissa ute i det fria utan tvingar Jess att stanna på världens äckligaste rastplats där toaletterna inte blivit annat än besudlade de senaste 20 åren. När hon planterar sin rumpa ovanpå den bajssmetiga toaletten kan hon läsa på insidan av båsets väggar att någon terroriserat besökare där under årens lopp. När Nic är färdig och går tillbaka ut till parkeringen är Jess och bilen borta. Några väldigt underliga dygn för Nic tar vid då psykopaten som kidnappat Jess börjar terrorisera henne.

Rest Stop är filmen som vill vara allt - The Hills Have Eyes, the Grudge, Hostel etc men lyckas bli absolut ingenting annat än en helt värdelös film med logikluckor lika stora som Norrland. I grund och botten går det ut på att Nic stannar på rastplatsen för att hon är lat. Hon sitter och super alternativt sover tills mördaren kommer i sin pickup. Då får hon panik och springer och gömmer sig tills han försvinner. Varpå hon lallar runt och super eller vilar igen. Filmen har ett väldigt starkt segment som fick mig att bli illa till mods men till och med det lyckades de totalförstöra genom att påvisa att det aldrig egentligen hände.

Man önskar tidigt i filmen att mördaren ska få tag i Nic och ha ihjäl henne så filmen kan ta slut och man slipper se mer av eländet.

För er som ändå ser filmen och gillar den så finns det en uppföljare som jag inte tänker se då jag absolut inte kan tänka mig att den skulle kunna vara bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar