onsdag 11 januari 2012

Devil (2010)


Fem främlingar blir fast i en hiss. Byggnadens personal gör sitt bästa för att få ut dem men när ingenting hjälper och stämningen blir spänd tillkallas kriminalpolis Bowden; en man som nyligen börjat återhämta sig från sin fru och sons bortgång i en smitningsolycka som hände fem år tidigare.
Bowden inser snabbt att läget är värre än någon kunde ana. När lyset släcks i hissen börjar folk bli skadade och så småningom att dö under mystiska omständigheter.
Medan han arbetar för att få ut dem så fort som möjligt försöker de i hissen att komma underfund med vem det är som skadar de andra och varför.

Jag trodde inte att Devil skulle vara bra över huvud taget, men tji fick jag, för den är faktiskt inte dålig alls. Jag hade föreställningen att den skulle vara seg och långtråkig för hur spännande kan det bli  i en hiss egentligen? Men det var inga problem, filmen hade ett bra tempo med spänning väl utpytsat under filmens gång. Däremot försöker de förklara varför Djävulen kände för att hoppa in i en hiss med fyra andra genom att dra en krystad legend om hur han söker upp och straffar syndare. Den hade dom kunnat skippa, eller i alla fall inte lagt så mycket fokus på.

Devil är den första av tre filmer som gemensamt kallas The Night Chronicles. De är inte en trilogi utan är alla  baserade på Shyamalans ideer som andra kommer att skriva och regissera. Film nummer två heter Reincarnate och ska ha spelats in under 2011.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar