tisdag 4 december 2012

Night of the Demons (2009)

Night of the Demons (2009) på IMDb


Maddie (Monica Keena) följer med sina kompisar Lily (Diora Baird) och Suzanne (Bobbi Sue Luther) på Angelas (Shannon Elizabeth) halloweenfest. Tyvärr är festen i ett hus där otäcka saker hände på 20-talet. Medan folk festar loss kommer även Maddies ex Colin (Edward Furlong) dit. Desperat försöker han sälja så mycket droger han bara kan. Hans planer går i stöpet när polisen kommer och krashar partyt, vilket i slutändan leder till att alla utom ovan nämnda plus två killar till blir kvar i huset. Efter att ha hittat lönndörrar, blivit biten av ett skelett och lekt snurra flaskan så märker de att något inte står rätt till. När de försöker fly från huset inser de att de är instängda och det enda de kan göra är att försöka överleva natten.

Filmen är lite smårolig om man lyckas se det humoristiska i den med konstiga sexscener och innovativt användande av läppstift. Demonerna är dessutom riktigt apfula – på ett bra sätt. Däremot har stackarna fått världens sämsta intellekt. Om helvetet består av sådana spån behöver vi aldrig oroa oss för att de en dag tar över.

Filmen har en okej liten twist mot slutet, men sedan blir det lite konstigt. Tanken var nog att det skulle se episkt och tufft ut men...  Om man har ett nostalgiskt leende på läpparna när man lämnar en plats där det just varit en demonmassaker så är man nog duktigt skadad. Då borde man nog inte självsäkert vandra iväg i gryningen utan söka hjälp, snarast.

Edward Furlong

Edward Furlong är numer som att se en tågolycka hända. Borta är den lilla söta pojken som gjorde sig ett namn i Terminator 2 och American History X. Hans drogsäljande karaktär känns som en passande roll för den lilla köttbullen. Förvånande nog dör han inte direkt utan håller ut i större delen av filmen, däremot är hans skådespelarinsats inte mycket att hurra för.

Filmen är en remake av Night of the Demons från 1988 och helt ärligt så ser jag nog hellre den, då den i alla fall kan framkalla nostalgiska känslor och har en bra tagline.


IMDb

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar