torsdag 6 december 2012

Alive or Dead (2008)


Alive or Dead på IMDb
  
Maria är ute och kör efter en enslig väg. Hon stöter på en övergiven skolbuss med ett illavarslande meddelande skrivet i blod på rutan. När hennes egen bil får punktering och hon råkar bli fast i bussen tillsammans med en massa lik väljer hon att gömma sig. Hon märker att det finns överlevande i bussen och gör sitt bästa för att hjälpa dem. Sedan får de alla hjärnsläpp och beter sig som stympade kanadagäss.Ann Henson som Maria och Angelica May som Sarah
Telefonsex medan du kör bil? Onanera med mobilens billaddare, medan du har telefonsex, medan du kör? Du förtjänar att hitta en övergiven skolbuss med lik i ditt satans spån. Du förtjänar att din mobilladdare gick sönder när du använde den som dildo, så du inte kan ringa efter hjälp när telefonens batteri dör. Du förtjänar även att vara dum nog att lita på efterblivna män med gula vårtblåsor i ansiktet.

Som ni förstår så har vi en riktigt idiotisk hjältinna. Jag kan dessutom berätta att förutom sin fenomenala dumhet är hon dessutom inkonsekvent. Första gången Maria träffar på Sarah, fastkedjad bak i en skolbuss, riskerar hon livet för att rädda flickan. De två tillbringar sedan en stor del av filmen i varandras sällskap. När så Sarah blir infångad en andra gång, i samma buss med samma kedja, så flyr Maria och lämnar henne där. Nu kan man ju tro att Sarah i så fall var otroligt otrevlig och inte värd att räddas, men så är inte fallet. Sarah är nog den vettigaste och normalaste personen i filmen.

Så hittills har vi alltså en korkad, inkonsekvent huvudkaraktär. Lägg sedan till ett set lånat från en såpopera och en garderob stulen från 90-talet. Men inte nog med det; Vi har även en doktor som klär sig som en munk och pratar som greve Dracula. Och vi får inte glömma Frank, den efterblivna kannibalen. Som äger en mack, ett hus och kan läsa skrivstil... Ändå verkar han inte förstå ett ord när Dr. Munk-Dracula håller världens mest oengagerande monolog för honom. 
Frank är inte bara det lokala smarta missfostret utan har även gett upphov till rykten om ett vilt monster a lá Sasquatch som stryker omkring i området. Ett område som består av öken. Med fri sikt. Och typ två hus..

 
Frank
En del dåliga filmer suckar man åt, en del gråter man åt, en del skrattar man åt. Den här gjorde mig bara arg. Hela filmen får mig att misstänka att filmskaparna också var efterblivna. Jag hoppas att jag en dag ska kunna glömma att jag någonsin sett skiten. Får ni för er att försöka se den för att den trots mina svador verkar bra; skynda er att ringa första bästa stödgrupp för idiotiskt dålig filmsmak.

Kannibal nr två; en förbättrad modell med mer varande vårtor.


Alive or Dead- making no sense since 2008.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar