onsdag 28 november 2012

Leprechaun (1993)

Leprechaun på IMDb

Bortskämda överklasstjejen Tory följer med sin far för att bo i ett gammalt ruckel. Hon väljer att ta in på hotell istället men efter gliringar från den snygga målaren väljer hon att stanna för att visa att hon minsann inte är för stroppig för landet. Vad hon inte vet är att ungefär tio år tidigare bodde en irländare där som stulit guld från en leprechaun och sedan lyckades fängsla monstret. Tyvärr leder hennes fars renoveringsplaner till att monstret släpps lös och Tory får göra sitt bästa för att överleva tillsammans med en konstig trio målare. 


Warwick Davis sämsta roll, som Leprechaun


Warwick Davis som spelar Leprechaun är nog det enda som kanske skulle kunna vara lite bra med denna film. Det känns i alla fall som att han faktiskt anstränger sig, trots löjligt smink. Däremot är det nog hans sämsta roll hittills.

Warwicks bästa roll, som Willow.
 
Andra skulle säkert anse att 24-åriga Jennifer Anistons rumpa i ett par tajta jeansshorts klår Warwicks prestation men hur som helst är det inte en bedrift att vara bäst i denna film. 


Jennifer Aniston och Ken Olandt målar huset så fult de bara kan.

 
Leprechaun är inte skräck på en fläck. Jag hade inte ens blivit rädd för den som barn. Den är inte heller komedi. Vad har vi då kvar? Taskig scenografi, konstiga karaktärer och en fumlig leprechaun. Vad folk tänkte när de gjorde filmen är oförståeligt. Att den dessutom fick fem uppföljare är helt befängt. Dessutom försökte Warwick Davis 2008 att sälja in en idé om Leprechaun 7 till Lionsgate där han föreslog att Leprechaun skulle möta en massa pirater....
Nä, snälla, låt Leprechaun vila ostört och sluta röra hans jävla guld!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar