lördag 2 februari 2013

Nude for Satan (1974)

Nude for Satan på IMDb


På väg till en patient på landsbygden kör Dr William Benson vilse och i sina försök att hitta rätt dyker någon upp på vägen och han tvingas väja. När han kliver ur bilen är hon försvunnen men kort därefter kör en annan bil av vägen och en ung kvinna blir i behov av hans hjälp. Ingen av bilarna går att köra därifrån så doktorn måste bege sig till fot för att försöka hitta hjälp. En man i cape hänvisar honom till ett slott en bit bort. Väl där blir han mer stjälpt än hjälpt då onda makter är i farten.


Doktorn baxar in den medvetslösa kvinnan i sin egen bil. Denna början kan verka trivial men så är inte fallet. Scenernas längd, dialogen och karaktärernas beteende sätter ribban för hela filmen. Härifrån är det ett maraton av försök att klå inledningen i seghet, tafatthet och hitte-på-filosofi.
Dr Benson blir ju hänvisad till ett slott för att söka hjälp där. Av en man i cape. Som mystiskt försvinner. Borde inte en vuxen man lärt sig att inte lita på försvinnande män i cape? Väl inne i det hemskt dragiga slottet går doktorn omkring och tittar in i olika rum. När han så öppnar en dörr och avslöjar ett älskande par blir han inte förlägen och ber om ursäkt. Nej, han bestämmer att bästa sättet att bemöta sådant beteende är att bli äcklad. Jag bestämde mig för att följa hans exempel och blev även jag äcklad av resterande sexscener i filmen.Efter att ha stött på en hel del konstiga saker i slottet, som knivhuggna butlers med svartmålade tänder och psykadeliska speglar/tavlor så dyker kvinnan från bilen upp. Fast.. hon är klädd som Scarlet O'hara och kallar William för Peter. Doktorn bestämmer sig för att det är nog bäst att kyssas riktigt dåligt medan han försöker klura ut vad som händer.Susan, som kvinnan från bilen heter, råkar också ut för mycket spännande saker i slottet, som tex: överraskningssex i badkaret med okänd kvinna. Överraskningsdrömsex med samma kvinna till tonerna av enerverande klagolåt. Och även att bli tafsad på av en hemsk jättespindel! Hon hålls fast av nät som vägrar släppa henne förrän den manlige doktorn rusar in och skjuter vilt på spindeln som dör i explosioner. Det hela är så dramatiskt att de bestämmer sig för att Susan ska vila istället för att de försöker ta sig ut ur slottet.Det hela avrundas med en som vanligt jättelång scen där doktorn står och tittar äcklat på när hans onda alter ego förför Susan samtidigt som anorektiska kvinnor dansar tafatt runt dem och mannen i cape förnöjt betraktar spektaklet. Naken för fan!Jag har absolut ingenting emot smått psykadeliska filmer från 70-talet men den här föll mig inte i smaken.
Nude for Satan är inte bara ett utmärkt preventivmedel (sexscenerna gör att man aldrig vill ha sex igen) utan även ett perfekt sätt att framkalla sjösjuka tack vare kameramännens psykotiska kameraförning. Vi har även tack vare den här filmen fått ett ansikte till ordet "Awkward".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar