onsdag 6 juni 2012

The Rocky Horror Picture Show remake?En del remakes kan man ju vara tveksam till, men den här... den säger jag nej till på en gång, högt och bestämt. Jag skriker mig blå tills ögonen poppar ut. Det finns absolut ingenting som berättigar en existens av Rocky Horror i ny tappning. Jag blir på allvar upprörd när jag tänker på det. Det här är en av mina absoluta favoritfilmer som jag ser om och om igen. Jag har även tvingat alla runt omkring mig att se den, för den förtjänar att spridas.


Det är enligt rykten MTV Films som under 2008 haft funderingar på att förverkliga denna hädelse. Den planeras vara två timmar lång och baserad på det första filmmanuskriptet. Den ska även ha låtar som inte är med i originalet och inte är skrivna av Richard O'Brien.

Richard O'Brien som skrivit musikalpjäsen The Rocky Horror Show var även med och skrev manuset till filmatiseringen av pjäsen och spelade Riff Raff i filmen. Pjäsen går fortfarande runt om i världen och filmen är en av de största kultfilmerna någonsin. Han är inte inblandad i en remake och har sagt att även om han inte har någon åsikt om ifall filmen ska göras på nytt eller inte så har MTV-produktionen inte hans välsignelse. 

 
Jag tycker MTV kan fokusera på sina Justin Bieber-filmer och hålla sina kladdiga tassar borta från Rocky Horror. En del saker går bara inte att göra om för de är verkligen barn av sin tid. Jag tycker det är viktigare att yngre får se det underbara originalet istället för att matas med en blek kopia, som förmodligen kommer att ha Robert Pattinson som Brad och Nicholas Cage som Frank-N-Furter. Nu verkar den ju vara lagd på is, så jag hoppas den aldrig tinar och får se dagens ljus.


3 kommentarer:

 1. Inte ok, inte nånstans faktiskt.

  SvaraRadera
 2. Källa på detta? Jag hittar bara gamla artiklar från 2008 om någon remake.

  Paste Magazine och Variety.com t.ex.

  SvaraRadera
 3. Detta vore t.o.m. värre än när det gjordes en remake på John Waters Hairspray.
  De kan omöjligt få ihop ett gäng skådisar som gör bättre, eller lika bra, ifrån sig. Om de ändrar handlingen kan de lika gärna bara göra en annan film. Och det som filmen handlar om är inte lika kontroversiellt idag, utom i små isolerade inavelsbyar, så vad skall den handla om då?
  Slutsats: Detta är nog bara en idé som inte kommer att bli av. Och om den blir av får vi bara ignorera den tills den glömts bort, originalet kommer att vara sevärt långt efter att en eventuell kopia fallit i glömska.

  Donk

  SvaraRadera