söndag 13 januari 2013

The Devil Inside (2012)

The Devil inside på IMDb

30 oktober 1989 begår Maria Rossi mord på tre människor under en exorcism. Tjugo år senare försöker hennes dotter Isabella ta reda på vad som hände. Med en dokumentärfilmare reser hon till Rom där Maria suttit inspärrad på mentalsjukhus de senaste 20 åren. Där börjar Isabella göra mer efterforskningar om exorcism och träffar två präster som hjälper henne på vägen. 
Jag trodde faktiskt att filmen skulle vara bra men några människor som kan vrida kroppsdelar ur led medan de kväker fram ord räcker inte för att lyfta filmen. Den är för övrigt filmad som en dokumentär men tyvärr så är de totalt inkonsekventa med användandet av kameror och vinklar. Fler kameramän än vad som är med i filmen har tydligt använts och ibland är de dessutom osynliga då deras position filmas av andra kameror. Bedrövligt. 

En annan bedrövlig faktor är demonerna. Jag vill inte påstå att jag är någon demonexpert men det var för mig omöjligt att svälja deras beteende. Min tolkning av det hela är att några blyga små violer i helvetet felaktigt råkade bli uppskickade för att besätta mänskligheten och sprida kaos. Eftersom de var väna små helvetesspån så valde de att samla sig på ett ställe och sedan döda några människor så de blev inspärrade och isolerade från omvärlden. På så vis slapp de sprida kaos och ondska utan kunde lugnt sitta och lukta på mentalsjukhusmaten i flera år. När de så tillslut blev tvingade ut i vida världen igen greps de av torgskräck och försökte ta självmord.

På tal om självmord; är det inte karriärsjälvmord för en präst att utföra osanktionerade exorcismer mot kyrkans vilja? Jo, men ändå har vi två präster som ikläder sig superhjältemantel och riskerar allt för Isabella; en kvinna de just träffat. Som dessutom har med sig en kille som filmar deras olagliga aktiviteter. Jo tjena. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar