torsdag 18 oktober 2012

Resident Evil - Degeneration


IMDb

Degeneration är en datoranimerad film som tar vid ett år efter Leons resa till Europa, då han räddade presidentens dotter. Filmen hör alltså till tv-spelens universum och tar hänsyn till vad som hänt i dem.

Claire Redfield


Claire jobbar nu för TerraSave, en organisation som hjälper till när det varit kemiska och biologiska attacker runt om i världen. 2005 befinner hon sig på Harvardvilles flygplats. Ett plan krashar på grund av en man infekterad med T-viruset och snart har hela flygplatsen blivit infesterad med zombies. Claire måste söka skydd tillsammans med en dryg senator – Ron Davis – och en liten flicka – Rani. Hon gör sitt bästa för att hålla överlevarna lugna men inser att hon kommer att ha problem att få ut alla.
Som tur är dyker en gammal bekant upp och med sig har han erfarna soldater, bla Angela Miller. Leon och hans team lyckas få ut de flesta levande och situationen på flygplatsen hanteras och viruset elimineras. Däremot sprängs lastbilar med Vaccin som bolaget WilPharma tagit dit. Äventyret är således inte över. Vem låg bakom infektionen på flygplanet och vem ville att vaccinet skulle förstöras?

Leon S. Kennedy
För mig var Degeneration en enda lång, behaglig cut scene där jag som spelare kunde luta mig tillbaka och bara njuta. För det gjorde jag. Det är så otroligt roligt att se en film som faktiskt har direkt med tv-spelen att göra. Och eftersom Leon är en favorit är det absolut ingen nackdel att han har en av huvudrollerna.

Jag har läst lite här och där att folk är besvikna för att filmen inte reflekterar spelen mer, men de människorna har förväntat sig att Degeneration ska vara en filmatisering av spelen. Det är det inte. Det är en del i spelserien som man inte får spela, utan bara titta på. Den ska alltså inte visa händelser och karaktärer som redan utspelat sig i RE-universumet eftersom den för historien vidare.

En kul grej är att Angela Millers röst görs av Laura Bailey, som även gör rösten till Helena Harper i Resident Evil 6. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar