fredag 27 december 2013

ATM

ATM på IMDb


David har länge velat bjuda ut Emily som jobbar på samma kontor som honom, men han har aldrig hittat modet. Corey som även han jobbar på samma ställe har sett hur det står till och försöker peppa David att ta chansen innan Emily byter jobb. När så julfesten kommer tar han mod till sig och börjar prata med henne. Det hela går väldigt bra och när hon beslutar sig för att gå hem tidigt tackar hon ja till Davids erbjudande att skjutsa henne. Här hade allt kunnat fortsätta som ett varmt, romantiskt drama. Men tack vare Corey behöver vi inte se sånt strunt.

Corey har överförfriskat sig själv och bestämmer sig för att även han förtjänar skjuts hem av David. Men inte nog med det; han vill köpa pizza innan han blir avsläppt. David vill helst vara ensam med Emily men Corey är ju hans vän så han går med på att stanna till så han för köpa sin pizza. Tyvärr har Corey inga kontanter så efter en hel del tjat lyckas han övertala dem att stanna till vid en automat. Denna uttagsautomat ligger i en liten glasbyggnad på en jättelik, tom parkering.
När de alla tre väl är därinne märker de att de kommer att ha svårt att ta sig ut igen. Där ute står nämligen en man i en jättestor jacka med huvan uppe och han mördar en stackare mitt framför ögonen på dem. Davids perfekta kväll då han äntligen får kontakt med Emily blir plötsligt en mardröm där han, hans drömmars flicka och den irriterande kompisen måste slåss för sina liv. Mannen i jackan skulle lätt kunna ta sig in och göra processen kort med dem, men han väljer att långsamt driva dem till vansinnets gräns.
ATM vill mycket men kan inte riktigt leverera. Det är svårt att fylla en hel film med så lite handling. Däremot hade ATM fungerat utmärkt som ett avsnitt av till exempel Criminal Minds, då den har en förövare som är mer utstuderad än man kan tro vid första anblick. Jag gillar dock att miljön de lyckats skapa gör att man verkligen känner hur ensamma och utsatta David, Emily och Corey är.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar