tisdag 30 juli 2013

Otis (2008)

Otis på IMDb 

40-årige Otis har inte alla tomtar hemma. Han bor i ett gammalt hus han ärvt och besöks dagligen av sin bror som gillar att förnedra och slå honom. För att förtjäna sitt uppehälle och finansiera sin hobby arbetar han som pizzabud. Hans lite speciella intresse går ut på att vara helt besatt av en flicka vid namn Kim och det han vill mest här i världen är att gå på balen med henne. Problemet är bara det att han inte har tillgång till någon Kim. För att förverkliga sin dröm kidnappar han unga flickor och tvingar dem att spela med i hans sjuka fantasi. Han avverkar flicka efter flicka, tills han tror han hittat den rätta – Riley Lawson. Hon förstår att om hon ska överleva måste hon göra som han vill. Vad han inte vet är att hennes familj är komplett galna och inte skyr några medel för att hämnas.


Ashley Johnson som Riley Lawson.
Hon gör för övrigt rösten till Ellie i The Last of us; årets bästa spel.


Otis är en film som hoppar vilt mellan allvar och komik. Scenerna med Otis och Riley är inte roliga; de är allvarliga och sjuka och man avundas inte hennes situation. Otis tvingar henne att låtsas vara någon annan och så fort hon missköter sig blir han våldsam. 


Jere Burns, Daniel Stern och Illiana Douglas
¨
Sedan kommer scenerna med familjen Lawson och FBI-agenten Hotchkiss. Det är oseriöst och komiskt från första sekund. Nyhetsinslagen angående kidnappningen är helt idiotiskt okänsliga och myndigheterna behandlar inte situationen mycket bättre. Illeana Douglas  och Daniel Stern spelar herr och fru Lawson som gapandes av förvåning får se hur inkompetent Hotchkiss är och när de väl får en chans att göra något själva tar de den.  


Den som väntar på något gott...

När man väl har fått grepp om vad för slags film det är så är den riktigt underhållande, men om man ser den i fast förhoppning om att det är en blodigt allvarlig rape/revenge-film så kommer man nog att bli besviken. Personligen tyckte jag den var bra så fort jag insåg vad det var för sorts film. Otis är trots komiken välgjord med bra miljöer, skådespelare och effekter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar